Beruházások a drónfelvétel készítés, drón videó készítés területén

Az elmúlt időben komoly bejelentések születtek a dróniparban a drónfelvétel készítés, valamint a drón videó készítés fejlesztése területén.

A kimagasló eredményeivel díjat nyert németországi Wingcopter vállalat egyre nagyobb beruházások visz véghez a drón szállítási területen, melynek keretén belüla drónjait a fejlesztésen és gyártáson túlmenően még üzemeltet is, így növeli a drón videó készítés, drón szállítás szolgáltatásának infrastruktúráját. A sajtótájékoztatón felhívták a figyelmet arra, hogy a Wingcopter drónjaival bármilyen csomagot, alkatrészt képes leszállítani, legyen szó akár létfontosságú gyógyszerszállítmányró, vagy akár éleleteket mentő kellékekről.

Az Expa cég nagyban segíti ennek a kategóriának úttörőit, gondoskodik róla, hogy a Wingcopter a légifelvételt készítő drónok szállításában az iparágban betöltött vezető szerepét megőrizze. A függőleges irányú fel-, valamint leszállás (eVTOL) egy szabadalmaztatott technológia a Wingcopter által. Ez a technológia lehetővé a dönthető, forgórészes kialakítást, mely által a függőleges mozgáson túl még az előrehaladás menetét hosszabb távon is kivitelezhetővé teszi. Mindezt annak köszönheti, hogy szárnyakat rögzítettek a drónhoz. Garret Camp elmondása alapján a Wingcopter névre keresztelt pilóta nélküli légi közlekedési eszköz magában hordozza a potenciális lehetőségét annak, hogy a komplex ellátási hálózati logisztikát forradalmi módon megváltoztassa.

Ezzel kinyílt a lehetőségek tárháza, már nemcsak A személyek egyik pontból a másikba való eljuttatása lehetséges, ahogyan az az Uber már forradalmi változásokon vitte keresztül, hanem a Wingcopter által az is lehetővé válik, hogy biztosítani tudja minden az árúszállítás területén is. A legkülönfélébb termékek célbajuttatásáról képes gondoskodni, mint például az S.O.S. gyógyszerszállítmányok lefuvarozását, de akár a frissen elkészült élelmiszereket, egyszóval bármilyen árucikket. Általa automatizálódni látszik az úgynevezett „e-kereskedelem” is. Az emberiséget napjainkban sújtó pandémia is okot adott arra, hogy a folyamatot felgyorsítsák, mindezt fogyasztóbarát módon. A Wingcopter a lehető legalkalmasabb, hogy meglovagolja az újonnan keletkező hullámokat, hisz már most vezető szerepet tölt be a szállítmányozás drónokkal történő megoldásában. A pilóta nélküli repülőgépek szoftverjeinek köszönhetően voltak képesek az élre törni. Az Expa cég alapítója, Garret Camp büszkén méltatta a munkatársai által eddig elért eredményeket, valamint kiemelte, hogy a Wingcopter forradalmi fogja tudni átalakítani az áruellátási hálózat munkáját. Drónjaik a jövőben még hatékonyabban lesznek képesek a szállítmányozás területén felmerülő minden igény kielégítésére köszönhetően a kiemelkedő technológiára.

Az Air Mehods nevú amerikai vezető légi vonalon egészségügyi szolgáltatást nyújtó céggel karöltve a Wingcopter az Amerikai Egyesült Államokban egy olyan doktori szállítási hálózatot kíván létrehozni, mely számtalan, az USA-ban található gyógyintézményt lesz képes kimagasló módon ellátni. Nemcsak az Amerikai Egyesült Államokban hozott létre szövetséget, hanem már Japánban is az ANA Holdings Inc. nevű legnagyobb légiközlekedési vállalattal is, mely az All Nippon Airways anyavállalata. Céljukat abban látják megfogalmazni, hogy törekvéseikkel ők is nagymértékben hozzájáruljanak egész országuk, még az eldugott településeket is ideértve egy globális drón hálózat kiépítésében, mely lehetővé teszi a teljes lakosság életminőségének kimagasló javítását. Tom Plümmer, aki a Wingcopter első embere, valamint a partneralapító is egyben, beszédében rávilágított, az Expa és a Garrett partnerek egyaránt nagy bizakodással tekintenek a jövőbe, hisz kimagaslóan magas tapasztalatokat gyűjtöttek már eddig is, kiváló hálózatot sikerült kiépíteniük, hogy játszi könnyedséggel fogják tudni ezt az egész iparágat globalizálni. Egy remek megfogalmazással érzékeltette törekvéseik lényegét, miszerint egy szállítmányozási autópályát rajzolnak az égre, mely természetesen országos lefedettségű lesz.

A Wingcopterrel ellentétben, mely jelenleg a „B” sorozatot előkészítésben jeleskedik, az Expa a startup cégeket karolja fel befektetéseivel. Célkitűzéseik közé tartozik, hogy a drón videó készítés drónszállítás területén komoly befektetéseket tegyen, azok meggyőző eredményeket produkáljanak, a finanszírozás jól követhető legyen a növekedés területén.

A tájékoztatón azt is bejelentették, hogy már tovább is terjeszkedtek, miszerint a Synerjet Corp fogja Dél-Amerikában forgalmazni a Wingcopter cég által gyártott Wingcopter 198-at.

wingcopter - drónos ipari szolgáltatások