Ipari drónfotózás szolgáltatások az ingatlanszakmában

A drófotózás oly módon változtatja meg ezt az iparágat, hogy autonóm légi felvétel készítő eszközöket használ.

Bárki számára megvásárolhaltó ma már az EagleView Assess. A Skydio névre keresztelt dron felvetelek ingatlanok vizsgálatáshoz, azok kárfelméréséhez használatosak.

A 2020. év szeptemberében, az EagleView Technologies, valamint a Skydio által nyilvánosságra hozott bejelentés szerint számot adtak partnerségükről, ezzel létrejött az eleddig legnagyobb drónszerződés a kereskedelem területén. A Skydio egy élre törő autonómiai felüleletet kínál Amerikában vezető dróngyártóként, az EagleView cég pedig élen lévő technológiát szolgáltat a biztosított földi adathalmazok információtovábbítására. Az említett két cég együttműködésre lépett megoldást kínálva ez által a kártérítések virtuális megoldására.

Az EagleView sajtótájékoztatójából kiderült, hogy az Asses és a Skydio House Scan együttes használata a Skydio független adatrögzítésre szolgáló szoftvere, valamint az EagleWiew automatikus módon képes elvégezni a kárfelmérés vizsgálatának folyamatát. Ezzel lényegesen gyorsabbá és megbízhatóbbá teszi a biztosítási károk rendezésének menetét.

Ennek az Assess névre keresztelt elektronikus adathordozónak a segítségével a biztosító társaságok az alábbi előnyöket képesek élvezni:

Olyan drónok használatát teszik lehetővé, melyek a lakóházak tetőinek állapotát képesek egészen közelről felmérni, ezen felül az EagleView rendelkezik még automatikus mérési lehetőségekkel, a vizsgálat folyamatát gyorsan tudja elvégezni. Mindezekkel a tulajdonságokkal a biztosítási társaságok sokkal rövidebb idő alatt és lényegesen megbízhatóbb módon képesek végigvinni a kárrendezés folyamatát.

Az Assess lehetővé teszi, hogy a drónok, melyek akadály nélkül egészen közel képesek repülni a felmérendő háztetőkhöz, olyan, minden igényt kielégítő részletességű légi felvételeket képesek készíteni, mely a háztetők állapotának részletes, pontos és teljes képét mutatják, mindezt úgy tudják végrehajtani, hogy egy esetleges ütközéstől sem kell tartani.

A pilóta nélküli repülőgépek által készített képeket a legjobb minőségben lehet megtekinteni.

Jelentősen gyorsabban lehetséges az EagleView segítségével a keletkezett károkat felmérni. A drón egy automatizált sérülésérzékelővel van ellátva, melynek segítségével könnyedén fel tudja mérni a keletkezett károkat, a jégeső hagyta nyomokat, ezáltal teljes, részletes és pontos képet nyújt a károk mértékéről.

A biztosítók lehetőséget kapnak a drónfotózás használatával arra, hogy ügyfeleik számára a lehető leggyorsabb időn belül felmérhessék a károkat, digitális légi felvételeket tudjanak rendelkezésre bocsájtani.

Ez a forradalmi újítás, hogy drónokat vethetnek be ezen a területen is, úgy a biztosító társaságoknak, mint azok ügyfeleinek, az ingatlanok tulajdonosainak is nagyon hasznos.

Az említett légifelvétel készítő szerkezetek mindkét fél számára hatalmas előnyőket nyújtanak. Nemcsak a biztosítási cégek, hanem maguk az ingatlanukat biztosított ügyfelek is profitálhatnak.

A sajtótájékoztatóban elhangzott, hogy az Assess termék ily módon történő felhasználásval 6 kritérium számbavétele után jelentősen felgyorsul a felülvizsgálati folyamat, a kárigények kifizetésének mértékéről hamarabb tudnak dönteni. Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy az ügyféligényeket kielégítését napi szinten akár a másfélszeresére képesek emelni. A biztosító társaságok kisebb veszteségi költségekkel tudnak számolni, valamint komoly költségeket képesek megspórolni a helyszíni szemlére utazáson, valamint magán a károk felmérésének időmennyiségén is.

ASKydio első embere, Adam Bry elégedetten adott számot arról, hogy a múlt év folyamán csúcsminőségű képeket tudtak produkálni, mindezt könnyed használattal. Az elmúlt idők során már több kísérlet is irányult a biztosító társaságok részéről a kézi erővel történő drónfelmérések elvégzésére. Sajnos még a nagy gyakorlattal rendelkező „pilóták” sem voltak képesek a hibák kiküszöbölésére. Így ez a módszer azonban nem volt teljesen megbízható, hibalehetőségeket rejtett magában, így az általuk begyűjtott adatok sem voltak megbízhatóak. Sok esetben a repülést meg is kellett ismételni, mely emelte a kárfelmérési költségeket is. Az EagleView Asses hatékonyan segíti a Skydio House Scan bevethetőségének mértékét. Bebizonyosodott, hogy ezeknek a használata a legjobb módszer, hisz ennél gyorsabb és jobb megoldás még nem született. A szükséges döntések, kárrendezések minőségi ezeknek a légi felvételeknek köszönhetően gyorsan meghozhatóak.

A Skydioval kapcsolatos kimagasló eredmények, visszajelzések Lerk-Ling Chang, biztosítási igazgató (EagleView) tájékoztatása szerint valódi büszkeségre adnak okot cégük számára. Megtalálták és tálcán kínálják ezt a kivételes terméket, melynek használatával a modern, pontos kárfelmérés, valamint a kárigények mielőbbi megtérítése a biztosított ingatlanok tulajdonosai felé megtörténhet. Az Asses a lehető legjobb megoldást kínálja, gyors, pontos, megbízható légi felvételeket készít.

Eagleview - Drónos az ingatlanszakmában