Ipari drón bemutató: A drónszolgáltatás technológiájának csúcsa

A drónos technológiák bemutatása során többek közt a drónfelvételek előnyeit mutatták be, lehetőség nyílt a drónok megismerésére.

A Kuker-Ranken rendezvénysorozaton bemutták az ügyfelek számára a demókat

A Kuker-Ranken által megszervezett bemutatón a Civil Engineerin, valamint a Public Safety, az AEC, és a Survey iparterületek ügyfelei részére elérhetővé teszi, hogy testközelből is megismerhessék az újonnan kifejlesztett dróntechnológiát. Így alkalmuk nyílik még a vásárlás megtétele előtt döntést hozniuk. Ezzel a bemutatási móddal igyekeznek minimalizálni az ügyfeleik számára az utazási időt. Amúgy pedig az internet segítségével bárki részt vehet egy kiállításon. Ily módon a szakemberek lehetőséget kapnak a teljes kép megalkotásához.

Ennek a road-shownak a keretén belül a következő állomások lettek beiktatva: Seattle WA, Spokane WA, Tacoma WA, Portland OR, Boise ID, Salt Lake City UT, St. Geroge UT, valamint Las Vegas NV. Az ezen a „körúton” résztvevő érdeklődők lehetőséget kapnak, hogy megfigyelhessék a drónokat repülés közben, saját maguk is irányíthatnak, repülhetnek pilóta nélküli repülő gépezettel. Meggyőződhetnek arról, az adatok begyűjtése mennyire biztonságos, maga a folyamat milyen gyors. Ezen felül test közelben vehetik szemügyre, a különböző munkafolyamatokat, megtekinthetik például a GIS- hez, az AEC- hez és a közbintonság felméréséhez kapcsolódó munkamentek szemléletes módon megjelenő formátummal. A rendezvénysorozaton megjelent ügyfelek saját értékelést is végezhetnek, melyhez szoftver rendszerkészletükhöz rendelkezésükre bocsájtanak egy speciális meghajtót, mely adathalmazokat tárol. Ezeket az adathalmazokat DJI, Autel és Microdones készülékekből állítják össze, LiDAR, valamint RGB kimeneten.

A Kuker-Ranken cég drónos road showja alkalmával nagy bizakodással tekint a jövőbe, büszkén mutatják meg az érdeklődők számára immár terepen is, hogy ezek a drón felvétel készítő szerkezetek rengeteg pénzt és nem utolsó sorban időt takarítanak meg felhasználóik számára. Azokon a területeken, ahol az ember nem képes gyalogosan közlekedni, a drón ott sem ütközik akadályba, akár erőkifejtésre is képesek bármilyen barátságtalan terepen bevethetőek. Douglas Spotted Eagle a Kuker-Ranken Robotikai ágazat igazgatója rámutatott, hogy a roadshow állomásira nem csak a drónjaikat viszik el, mutatják be, hanem a Kuker-Ranken csoport és a MircroDrones birtokában lévő mozgatható művelelti légi központját is. Így teszik mindenki számára szemléletessé, hogy az általuk bemutatott eszközök segítségével az adatgyűjtés beszerzése, azok rögzítése, valamint feldolgozása, célba juttatása mennyire gyorsan megtervezhető, lebonyolítható úgy, hogy semmi módon nem függ a környezettől.

Az Autel Robotics, a Pix4D, a FoxFury, a Sundance Media Group, a Leica, a DT Research, az Emlid GPS, valamint a Microdones mind, mind a Kuker-Ranken által szervezett roadshow részeit képezik. A cégek által bemutatott drónokat rendelkezésre bocsájtják, akár gyakorlati értékelést, drónfelvétel készítés  is végezhetnek velük a résztvevők. Információkat gyűjthetnek az érdeklődők első kézből a MicroDrones, valamint a Sundance Media Csoport alkalmazásában álló szakembereitől, akik minden felmerülő kérdésre érdemi választ tudnak nyújtani. Ezen felül egy nyereményjáték is lebonyolításra kerül, melynek keretén belül egy Autel EVO II típusú pilóta nélküli repülőgépet nyerhet a szerencsés résztvevő. A nyereményt a roadshow rendezvénysorozat legvégén sorsolják ki.

A Kuker-Ranken elnöke, Bob Lycke lelkesen nyilatkozott az általuk szervezett bemutató sorozatról, melynek keretén belül a munkahelyektől messze szerették volna bemutatni érdeklődő ügyfeleik számára az új fejlesztésű technológiáikat. Lehetőséget nyújtva ezzel a „road-show”-val mindenki számára, hogy testközelből szemügyre vehessék a rendelkezésre álló termék soraikat. Részletesen ismertetésre kerültek a rendelkezésre álló lehetőségek, a képzések, valamint a 100 %-os KR-támogatás, mely biztosítani tudja a pontosságot és a gyorsaságot a megfelelő teljesítéshez.

A Kuker-Ranken szervezésében megrendezésre került „roadshow”-n a belépés minden érdeklődő számára ingyenes volt, aki regisztrált a rendezvénysorozatra, illetve kereskedelmi UAS drónos műveletekben vesz részt. Ráadásként még a Sundance Media Csoport felajánlott egy költségtérítés mentes képzést is, melyen azok a szervezetek vehetnek majd részt, amelyek ennek a rendezvény sorozatnak az időtartama alatt pilóta nélküli repülőgépet vásárolnak. A rendezvényen való részvételhez az előzetes regisztráció feltétel volt.

Kuker-Ranken-dronfelvetel-keszites