FRISS HÍREK A DRÓNSZAKMÁBAN

Drónnal mérték fel a Dorian hurrikán utáni károkat

A drónok egyre nagyobb létjogosultságát az üzleti világunkban ez a "bevetés" jól példázza.

A kanadai székhelyű SimActive szolgáltatója adta hírül, hogy a Dorian névre keresztelt hurrikán hatásainak megfigyelésére a fotogrammetriai szoftverüket használták. Részletes tájékoztatást adott a szolgáltató, mi módon tudtak segíteni a nemrégiben tomboló hurrikán által okozott pénzügyi hatásokról. Tették mindez úgy, hogy hiteles képeket szolgáltattak a szóban forgó ingatlan vihar előtti és utáni állapotáról, melynek segítségével a pontos károkat/hatásokat meg lehetett állapítani.

A sajtó közleményéből:

A SimActive Inc. bejelentése szerint a Dorian hurrikán okozta károk helyreállításához szükséges anyagi támogatás mértékét a kanadai Air Data Solutions (ADS) a Correlator3D segítségével határozta meg.

A keletkezett károk felméréséhez összegyűjtötték a tomboló vihar előtti légi felvételeket, melyek alapján a keletkező károk kielemezhetővé váltak.

A vihar sújtotta terület felmérésére az ADS tulajdonát képező, első fázisban lévő 100 megapixeles kamera nyújtott segítséget, mely nagy felbontású fotókat készített. Ezeket a SimActive szofter segítségével ortofotó mozaikokká alakították. A kormányzati intézményeknek számára a helyreállítási segélyek mértékének megállapításához ezek a megbízható térinformatikai felmérések szolgáltak alapul.

Az ADS vezetőjét teljesen meggyőzték a Correlator 3D képességei. Kiemelte a gyorsaság fontosságát, mely egy ilyen helyzetben az egyik legfontosabb tényező. A SimActive a tökéletes minőségű antenna érzékelővel felszerelve jelenti a kritikus helyzetekben az optimális megoldást.

A SimActive bemutatása:

Ez a fotogrammetriai megoldás úgy a légi-, mint a mint a műholdas felvételekből, ideértve az UAV-t is, csúcs minőségű légi adatokat képes összeállítani. A szabadalmaztatott, „Correlator3D” névre kesztelt szoftver fejlesztője a SimActive nevű szolgáltató cég. Az említett szoftver vektorizált 3-dimenziós szolgáltatást nyújt. A levegőben végez háromszögelést (AT), részletes digitális terep-, és felületi modelleket (DSM), ortomozaikokat, pontfelhőket 3D modelleket készít. Ennek a csúcs technológiának (GPU), valamint a hozzá társuló teljes körű ügyfélszolgálatnak köszönhetően a SimActive által megalkotott Correlator3D szerte a világon verhetetlen a hihetetlenül gyors adatfeldolgozási sebességben. A Correlator3D-t GPU technológia, valamint több-magos CPU-k működteti. Az eddigiekben részletezett, kiemelkedő tulajdonságokkal bíró csúcstechnológiát, a fotogrammetriai szoftvert Correlator3D néven értékesítette a SimActive több, a világban vezető helyen álló térképeket előállító cégnek, valamint kormányzati intézményeknek.

Dorian-Hurrikan-legifoto-keszites